Fordis töötavad juba viienda põlvkonna pereliikmed

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fordide klanni pea on Henry Fordi lapselapselaps, ettevõtte nõukogu esimees William Clay Ford-
Fordide klanni pea on Henry Fordi lapselapselaps, ettevõtte nõukogu esimees William Clay Ford- Foto: Bryan Mitchell/AFP

USA autotootja Ford Motoris töötab seitse selle asutaja Henry Fordi järglast, kellest noorimad on juba viienda põlvkonna järglased ning alles oma karjääri algusteel, kirjutab The Wall Street Journal.

Ehkki tänu B klassi aktsiatele omab Fordide klann 40 protsenti autotootja aktsiate hääleõigustest, ütles ettevõtte pressiesindaja majanduslehele, et pereliikmetele erandeid standardsest värbamisprotsessist ei tehta.

«Garantiid ei ole neist mitte kellelgi,» kinnitas ka Henry Fordi lapselapselaps ning nõukogu esimees William Ford noorem.

Henry Fordi neljanda põlvkonna järglastest on lisaks Bill Fordile nõukogu liige ka Edsel Ford II.

Viienda põlve Fordidest on kõrgeimal töökohal Elena Ford, kes edutati hiljuti asepresidendiks globaalse müügi ja tarbijakogemuse alal. Alessandro Ulessi (46) juhib Fordi globaalse brändi meelelahutusüksust Hollywoodis, Henry Ford III (33) töötab turundusüksuses Californias.

Värskeim kompaniis töötav Henry Fordi järglane Calvin Ford (29) töötab ühes Denveri müügiüksuses alates eelmise aasta algusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles