Suhkrutrahvi võit Euroopa Kohtus võib luua Eestis vastuolu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oopkaup.
Andres Oopkaup. Foto: Peeter Kümmel

Kui Euroopa Kohtust olulise etapivõidu saanud riik jääb Balbiino suhkrutrahvi-vaidluses lõplikult võitjaks, võib tulemuseks olla vastuolu riigikohtu otsusega, mis sarnases vaidluses riiki hukka mõistes andis õiguse Hadleri Toidulisanditele.


«Hadleri kaasuse riik riigikohtus kaotas, mistõttu [Balbiino kaasuse võitmise puhul] tekib tõenäoliselt küsimus, kuidas kahte erinevat otsust ühitada,» sõnas põllumajandusministeeriumi asekantsler Andres Oopkaup. «Riigikohus ütles, et riik on tasude sissenõudmisel liiga jäik olnud, aga Euroopa Kohus ütles, et riik on käitunud täiesti õigesti.»

Oopkaubi hinnangul teeb Euroopa Kohtu eilne eelotsus komplimendi ka Eesti riigiametnike tööle. «See müüt on nüüd küll kummutatud, et riigiametnikud ei oska tööd teha, on saamatud ja nii edasi,» sõnas Oopkaup. «See, et Euroopa Kohtu otsus toetas kõigis küsimustes riigi seisukohti, näitab, et ametnikud on teinud head tööd.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles