Välisfirmade tippjuhid on hakanud otseinvesteerimisel eelistama USAd Hiinale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipp
USA lipp Foto: SCANPIX

Igal aastal maailma suurettevõtete tippjuhtide seas läbi viidava küsitluse järgi on USA üle 12 aasta eelistatum paik otseinvesteeringuteks, küsitluses mitmel korral esikohal trooninud Hiina taandus teisele kohale, kirjutab Wall Street Journal.

A.T Kearney konsultatsioonifirma poolt 302 globaalse suurfirma tippjuhtide seas läbi viidud uuringu järgi sai USA Hiinast vaid napilt parema tulemuse. Kolmanda koha hõivas Brasiilia, neljas oli Kanada ning mullu teisel positsioonil olnud India langes selle aasta uuringu järgi viiendale kohale.

Uuringu tulemusele annavad kaalu ka mitmed reaalsed märgid välisfirmade huvist USA vastu - näiteks Toyota Motor Corporation teatas eelmisel nädalal, et investeerib Alabamas ja Tennessees asuvatesse varuosade tehastesse üle 200 miljoni dollari. Jaapani autotootja sõnul on ettevõte viimase kahe aasta jooksul Põhja-Ameerikasse kokku investeerinud üle kahe miljardi dollari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles