Lätlased: turgu ei moonutata

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter.
Elekter. Foto: SCANPIX

Praegune olukord Baltikumi elektriturul on ootuspärane ning turgu ei moonutata, ütles Läti elektrisüsteemihalduri Augstsprieguma tīkls ASi juht Varis Boks Äripäevale.

Varis Boksi hinnangul on loogiline, et pilt Eesti ja Läti avatud elektriturul on erinev, sest sealne turg on avatud olnud vaid napilt kuu aega ning müüjatel on veel vähe kogemust. Samuti sõltuvad võimsused tema sõnul sellest, kuidas pannakse kokku pakkumiste portfell.

«Kui võrrelda tehnilist olukorda Eestis ja Lätis, siis see ongi erinev, sest Lätis on defitsiit ning siinsed müüjad ainult ostavad, samal ajal kui Eesti elektrimüüjad ainult müüvad,» märkis Boks ning lisas, et võimsus on erinev ka seetõttu, et Läti müüjad ostavad Estlinki kaudu Soomest elektrit.

Seda, kas osa Läti elektrimüüjaid müüb vähem võimsusi, kui nad toodavad, ei osanud Boks kommenteerida, märkides, et kõiki Nord Pool Spoti tehtud pakkumisi ei ole näha. Sel teemal saaks ainult spekuleerida, sest on tagasilükatud pakkumisi, mida ei avalikustata.

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles