OECD raport: parim kindlustus töötuse vastu on hea haridus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuksuriõpilased.
Juuksuriõpilased. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

OECD raportist Education at a Glance selgub, et endiselt on hea haridus parim kindlustus töötuse vastu.

Aruandest selgub, et vähema haridustasemega inimeste hulgas on töötusemäär keskmiselt kolm korda suurem kui paremini haritud inimestel ning vähem haritute töötusemäär suurenes aastatel 2008-2011 kiiremini kui kõrgemini haritud inimestel.

Värskeid raportist leiab ka uusi tõendeid kutsehariduse väärtuslikkusest: riikides, kuis on kutsehariduse saanute hulk suurem, on töötusemäär noorte hulgas vähem tõusnud või lausa langenud võrreldes nende noortega, kel kutseharidust polnud.

Näha on, et majanduskriis on laiendanud palgalõhet – mida kõrgem on haridustase, seda kõrgem on ka palk. Silma paistab, et enam on kõrgeima haridustaseme jõudjate hulgas naisi ning keskmiselt 48 protsenti naistest ja 32 protsenti meestest jõuavad elu jooksul magistrikraadini.

Huvitava faktina tuli välja ka, et kõrgemini haritud inimesed suitsetavad vähem ning on vähema tõenäosusega ülekaalulisused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles