Leedu ootab Eesti ja Läti vastust tuumajaama projekti kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius.
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius. Foto: Peeter Langovits

Leedu peaminister Algirdas Butkevicius ütles, et Leedu Visaginase tuumajaama projekti tulevik selgub siis, kui Eesti ja Läti on analüüsinud Leedu teadlaste infot ja andnud Leedule oma vastuse.

Praegu jätkub arutelu kolme Balti riigi energiafirmade juhtide ja ekspertide tasandil ning ka energeetikaministeeriumide vahel. Lähitulevikus peaks selgus käes olema, kinnitas Leedu peaminister.

Butkeviciuse sõnul on Lätile ja Eestile kõige tähtsam see, et projekt end majanduslikult ära tasuks. Eesti ja Läti peaminister on kinnitanud, et soovivad täit selgust tuumajaama elektritootmise kuludes ja kapitali tootlikkuses. Nüüd kus Leedu teadlased on oma arvestused teinud, on Eestil ja Lätil võimalik vastus anda, ütles Leedu peaminister.

Leedu valitsus on andnud energeetikaminister Jaroslav Neverovicile 1. juulini aega, et arutada Eesti, Läti ja Jaapani Hitachi esindajatega läbi, kas Visaginase projekt on neile uutel tingimustel vastuvõetav. Kui partnerid otsustavad projektiga edasi minna, tehakse lõplik otsus 1. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles