Audi vallandas raha säästa soovinud arendusjuhi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wolfgang Dürheimer.
Wolfgang Dürheimer. Foto: SCANPIX

Audi vallandas vaid aasta ettevõttes töötanud arendusjuhi Wolfgang Dürheimeri. Töölepingu lõpetamise põhjuseks oli arendusjuhi soov raha kokku hoida, sealhulgas ka A8 uue põlvkonna loomisel.

Lenta.ru kirjutab Spiegelile tuginedes, et A8 uue põlvkonna loomisel soovitas Dürheimer kasutada Porsche platvormi. See aga ei meeldinud juhtkonnale.

Lisaks heideti mehele ette, et ta  lõpetas R8 ja A1 elektrivariantide väljatöötamise projekti. R8 puhul ei olnud Dürheimer rahul elektrilise superauto piiratud sõiduulatusega ja leidis, et mõtekam oleks raha kulutuda hübriidtehnoloogia arendamisele.

Dürheimeri mantlipärijaks saab Volkswageni arendusjuht Ulrich Hackenberg.

Mais avalikustati, et Dürheimer plaanis välja lasta kütuseelemendiga varustatud luukpära A7, kus kütuseelemendi käitamiseks kasutatakse vesinikku. Selle mudeli katsetused oleks pidanud algama augustis. Mis sellest projektist pärast selle algataja vallandamist saab, ei ole teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles