Koda: pool inimese tulumaksust võiks laekuda töökohajärgsele omavalitsusele

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha. Illustratiivne foto.
Raha. Illustratiivne foto. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja vastvalminud uuringus „Kohalik omavalitsus ettevõtluse edendajana“ tehakse ettepanek, et osa üksikisiku tulumaksust võiks laekuda valla või linna eelarvesse ja osa töökohajärgsesse kohaliku eelarve eelarvesse.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts ütles, et see üleminek ei tohi olla järsk ning kiirustada sellega ei saa, ent pikemas perspektiivis võiksid tulud kahe omavalitsuse vahel jaguneda pooleks.

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul ei tööta 73 protsenti inimestest selles omavalitsuses, kus ta elab.  Minister nägi lahendust omavalitsuste ühendamises, et töö-ja elukoht jääks samasse haldusüksusesse.

Küsimusele, kas riik peaks omavalitusi jõuga liitma, vastas Kiisler, et tema isiklikult toetab seda, ent selleks on vaja poliitilist konsensust. «Vabathlikuse alusel liitumine toimib ainult teatud piirini,» ütles ta.

Uuringu eesmärgiks oli kaardistada omavalitsuste hoiak ja nende tegevused ettevõtluse toetamisel. Küsimustele vastas 161 omavalitsust, mis on 71% kogu omavalitsuste võrgustikust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles