Rohula müüs võlgades Lindaliinis enamusosaluse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindaliini katamaraan Merilin.
Lindaliini katamaraan Merilin. Foto: Toomas Huik.

Äsja said võlgades vaevleva laevafirma Lindaliin AS enamusaktsiate omanikuks Tartu ettevõtjad Urmas Sardis ja Janek Veeber, kirjutab Äripäev.

Firma väikeomanikuna jätkab ka ettevõtte asutaja Enn Rohula.

Juuni seisuga kuulub Tallinna ja Helsingi vahel kahe kiirlaevaga reisijaid vedava Lindaliini aktsiatest 60 protsenti Urmas Sardise ja Janek Veeberi vastloodud ettevõttele Ferry Service. Lindaliini aktsiapakist varasema 55 protsendi asemel kuulub nüüd Enn Rohulale 22 protsenti aktsiatest. Ülejäänud osa moodustavad väikeaktsionärid.

Lindaliini asutaja ja kauaaegne aktsionär Enn Rohula ei soovinud tehingu tagamaadest ja põhjustest pikemalt rääkida. Rohula ütles, et tema pole Lindaliini ASi maha müünud.
«Me kaasasime lihtsalt investoreid,» ütles ta.

Endiselt on tema sõnul osanikud ka Rein Ojasaar ja Andres Gross. Ka ettevõtte värskes, 2012. aasta majandusaasta aruandes on kirjas, et käsil on läbirääkimised Swedbankiga laenude restruktureerimiseks.

«Tööjärgus on investori kaasamine, kelle kaasabil refinantseerida laenud, et parandada Lindaliini ASi rahavoogu ja maksevõimet,» on ette võte teatanud. Ka audiitor soovitas, et tuleks leida täiendavaid finantsallikaid.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles