Töömess ei suutnud hädalisi aidata

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Julge alustada,» teatas silt töömessil. Ent töökohti uue elu alustamiseks õigupoolest ei pakutudki.
«Julge alustada,» teatas silt töömessil. Ent töökohti uue elu alustamiseks õigupoolest ei pakutudki. Foto: Toomas Huik

Eile Tallinnas peetud töömess kulges tõsises ja isegi nukras meeleolus – sinna tulnud asutustel ja ettevõtetel oli püsivat töökohta pakkuda väga vähestele.


Jahedas messihallis liikus ringi mõnisada inimest. Neljakümne osalenud ettevõtte ja asutuse seast kogunes kõige enam huvilisi Balti Laevaremonditehase (BLRT), Elcoteqi ja Tallinki bokside juurde.

Töökohti oli aga pakkuda vaid viimasel ning sedagi ainult suvehooajaks. Tallinkis võib suvehooajal tööd leida koristaja 40-kroonise tunnipalgaga, kuid lepinguga pikaajalist tööd neil paraku praeguses olukorras anda ei ole.

BLRT ja Elcoteq lasid inimestel ankeete täita oma andmebaaside täiendamiseks – kui tulevad paremad ajad ja uued tellimused, siis ehk on lootust.

Selveril oli pakkuda üks kärulükkaja ametikoht, Põhja-Eesti regionaalhaigla otsis bioanalüütikut.

Turvafirmal G4S oli kaupluste turvameeste kohti veidi rohkem, kuid boksi juures seisatanud naistele tegid firma esindajad kiirelt selgeks, et soovitakse ainult mehi.
Külma duši said ka vanemad meesterahvad ja vene keele kõnelejad – kaupluse turvamees peab olema 30. aastates ning valdama eesti keelt.

Veidi lootusrikkam meeleolu valitses messi korraldanud sotsiaalministeeriumi boksis, kus töötud said juttu ajada minister Hanno Pevkuri endaga. Teiste seas kuulas minister ära loru mehe pärast mures oleva daami ja juhatas paari abi saamiseks isiklikult töötukassa boksi.

Pevkur ei pidanud konkreetsete tööpakkumiste vähesust messi läbikukkumiseks ning avaldas heameelt suuremate firmade osalemise üle. Ka sellest, et tööandja ja tööotsija saavad omavahel suhelda, ilma et oleks juttu kindlast töökohast, võib tema sõnul tulevikus kasu olla.

Lisaks oli messi peamine eesmärk anda töötutele infot ja nõu, kuidas keerulisel ajal paremini toime tulla ja oma õiguste eest seista. Samas ei olnud huvi seminaride vastu märkimisväärselt suur: uuest töölepinguseadusest huvitus vaid 40 inimest.

Töömess


•    Töömess oli esimene üritus tööotsija abistamise projekti raames.


•    Järgnevad tasuta tööseminarid


8. juunil Tallinnas, 9. juunil Narvas, 10. juunil Tartus, 11. juunil Valgas, 12. juunil Pärnus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles