Info Jakunini vabastamisest osutus ebaõigeks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Jakunin.
Vladimir Jakunin. Foto: SCANPIX

Venemaa meedias levist täna õhtul info Venemaa Raudteede presidendi Vladimir Jakunini ametist vabastamisest, mis aga hiljem ümber lükati.

Algse info järgi määrati tema senisele ametikohale raudtee-ettevõtte senine asepresident ja varasem Sverdlovski kuberner Aleksandr Mišarin.

Hiljem lükkas Venemaa valitsuse pressiesindaja teate raudteejuhi ametist vabastamise kohta ümber.

«Mõnedele meediakanalitele saadeti teade Jakunini tagandamise ja Mišariniga asendamise kohta, mis oli kujundatud nagu valitsuse pressiteade ja sisaldas elemente, mis traditsiooniliselt selliste dokumentide juurde kuuluvad,» teatas valeinfot esimesena levitanud RIA Novosti.

Venemaa peaministri Dmitri Medvedevi pressiesindaja Natalja Timakova ütles, et Jakunini ametist vabastamise teade oli valeinfo ning pakkus välja, et tegu oli kellegi halva naljaga.

2005. aastast Venemaa Raudteed juhtinud Jakunini ametiaega pikendati 2008. ja 2011. aastal.

1948. aastal sündinud ja lapsepõlve Eestis veetnud KGB taustaga Jakunin oli segatud Keskerakonna nn. idarahaskandaali. Kaitsepolitsei avalikustas 2010. aasta detsembris varem salajaseks kuulutatud dokumendi, millest selgus, et Venemaa Raudtee president Vladimir Jakunin lubas Keskerakonna esimehele ja Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele ja Tallinna abilinnapeale Deniss Boroditšile, et Keskerakond saab parlamendivalimisteks 1,5 miljonit eurot toetust. Raha edastamise ja legaliseerimise eest pidi teiste seas vastutama abilinnapea Deniss Boroditš.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles