Arco Vara nõukogu esimees peab aktsionäride koosolekul hääletama nagu tegevjuht

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Sild.
Tarmo Sild. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Arco Vara suuremad aktsionärid Alarmo Kapital ning HM Investeeringud ning Rain Lõhmus ja Arvo Nõges on sõlminud aktsiate ostueesõiguse lepingud ning kokkuleppe, mille kohaselt HM Investeeringud peab aktsionäride üldkoosolekul hääletama sarnaselt Alarmo Kapitaliga, teatas ettevõte börsile.

OÜ Alarmo Kapital, mis kuuluvad Arco Vara tegevjuhi Tarmo Sillale ja Allar Niinepuule ning nõukogu esimehele Hillar-Peeter Luitsalule kuuluv HM Investeeringud on sõlminud omavahelise aktsionäride lepingu, mille kohaselt on Alarmo Kapitalil ostueesõigus HM Investeeringutele kuuluvate Arco Vara aktsiate suhtes kuni 30.06.2016. HM Investeeringud peab teatama Alarmo Kapitalile aktsiate võõrandamise kavatsusest ja võõrandamishinnast. Alarmo Kapitalil on õigus omandada aktsiad esitatud tingimustel ning tal on omandamissoovist teatamiseks aega kuni üks nädal.

Samuti on lepingu kohaselt Alarmo Kapitalil HM Investeeringutele kuuluvate aktsiate ostuoptsioon kokku lepitud hinnaga, mida Alarmo Kapital võib teatud tingimustel realiseerida kuni 31.03.2014.

Lepingu kohaselt on HM Investeeringud kohustatud Arco Vara üldkoosolekul hääletama sarnaselt Alarmo Kapitaliga kuni 30.06.2016.

Rain Lõhmusele kuuluv Lõhmus Holding ja Arvo Nõgesele kuuluv Gamma Holding on sõlminud omavahelise ostueesõiguse lepingu, mille kohaselt on neil vastastikune ostueesõigus 10.06.2013 seisuga neile kuuluvate Arco Vara aktsiate suhtes. Aktsiaid võõrandada sooviv pool peab teatama teisele poolele aktsiate võõrandamise kavatsusest ja võõrandamishinnast. Teisel poolel on õigus aktsiad omandada esitatud tingimustel ning tal on omandamissoovist teatamiseks aega 5 päeva. Ostueesõiguse leping on jõus kuni 30.06.2016 või kuni aktsia hind tõuseb üle poolte vahel kokku lepitud hinnataseme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles