Vähenev lennuliiklus paneb hotelliturule põntsu

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennuk.
Lufthansa lennuk. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu  juhatuse esimees Verni Loodmaa ütles, et tänavune aasta kipub hotelliturul tulema viletsam kui eelmine.

«Esialgsed numbrid väga rõõmsaks ei tee,» märkis ta ning nimetas, et aprillis oli hotellides külalisi 13 protsenti vähem kui eelmisel aastal ning mais oli tagasiminek kümnendiku võrra.

Loodmaa sõnul ei näita märgid suveks olulisi paranemise märke ning tõenäoliselt tuleb tänavune suvi kehvem kui eelmine. Ta nimetas ühe olulise põhjusena, miks välisturiste vähem tuleb, transpordiühenduse halvenemist – eelkõige lennuliikluse osas, mis on hõrenenud. Tema sõnul on ainult laevaliiklus heal tasemel.

Hinnad Eesti hotelliturul tõusnud ei ole. Loodmaa märkis ka, et konverentsituriste on tänavu vähem tulemas ning kuurotpiirkondades on oluline mõjutaja ilm ning ürituste hulk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles