Reiljan kaebab otsuse edasi riigikohtusse

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan kohtusaalist lahkumas.
Villu Reiljan kohtusaalist lahkumas. Foto: Mihkel Maripuu

Endise ministri Villu Reiljani advokaat Aivar Pilv ütles E24-le, et esitab edasikaebuse riigikohtule, taotledes oma kaitsealuse õigeks mõistmist.

«Ringkonnakohtu otsus ei ole mul veel tundigi käes olnud, mistõttu ma ei oska sisuliselt otsust kommenteerida, aga ma olen jõudnud Villu Reiljaniga juba kokku leppida, et esitame kassatsioonkaebuse riigikohtule,» ütles advokaat Aivar Pilv kolmapäeva hommikul E24-le.

Pilve sõnul saadab ta kassatsioonkaebuse esitamise teate kohtule veel täna.

Pilv märkis, et ringkonnakohus jõudis maadevahetuse süüasja faktide ja tõendite tõlgendamise osas vastupidisele seisukohale maakohtuga. Harju maakohtu kohtunik Valeri Lõõnik mõistis eelmise aasta jaanipäeva eel avaldatud otsuses maadevahetuse süüasja kohtualused õigeks. Ringkonnakohus jõudis aga vastupidisele seisukohale.

«Ringkonnakohus on teinud maakohtu otsusest õiguslikult täiesti erineva otsuse, ringkonnakohus pole nõustunud maakohtu seisukohtadega. Vaidlus tõendite ja faktide tõendamise ja käsitlemise üle jätkub riigikohtus,» ütles Pilv.

Ringkonnakohtu otsuse järgi on endine keskkonnaminister Villu Reiljan süüdi altkäemaksu korduvas võtmises ning talle tuleb selle eest määrata kolme ja poole aasta pikkune vangistus tingimisi nelja-aastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles