Soome ja Eesti peaministrid: vaatame LNG terminali koos gaasitoruga

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome peaminister Jyrki Katainen ja Andrus Ansip kinnitasid tänasel pressikonverentsil, et veeldatud maagaasi LNG terminali ja Eestit ning Soomet ühendavat gaasitoru Baltic Connector vaadatakse ühise tervikuna ning eraldiseisvatena ei oleks neil mõtet.

Peaministrid kinnitasid, et on usaldanud valiku, kas  LNG terminal tuleb Soome või Eestisse, Euroopa Komisjoni kätesse ning selle valikuga lepivad nii valitsused kui riikide ärimehed.

Katainen  ütles, et Baltic Connector jääb eraldi ettevõtteks, mistõttu see peaks huvi pakkuma erinevatele investoritele.

«Kuna tegemist on majandusliku huvi realiseerimisega, siis olen kindel, et ettevõtjad tunnevad selle vastu huvi ka siis, kui terminali asukoht ei peaks olema Eestis,» ütles Andrus Ansip.

«Olen veendunud, et tulemus rahuldab mõlemaid. Kui üks saab terminali, siis teine saab gaasi toruotsa. See oleks parem kui otsustamatus, mis jätaks mõlemad ilma nii terminalist kui torust,» lausus Ansip.

Katainen kinnitas, et Soome toetab Rail Balticu projekti. Vaatamata sellele, et põhjanaabrite ekspordist lõviosa liigub meritsi, on raudteeühendus peaministri sõnutsi väga oluline nii riigi majanduselu elavdamiseks, inimeste jaoks ning transpordiühendusena.  Katainen lisas, et Soomet huvitab projektis ka eelkõige oskusteave.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles