Merkel nurises suurte keskpankade tegevuse üle

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel
Saksa kantsler Angela Merkel Foto: AFP / Scanpix

Saksa kantsler Angela Merkel nurises Föderaalreservi ja Inglise Panga rahapoliitika abivahendite üle, mida nad on kasutanud võitluses majanduslangusega.


Ma vaatan suure skeptitsismiga seda, millist mõjuvõimu omab USA keskpank ja missugune tegutsemisvabadus on Inglise Pangal, rääkis Merkel

Bloombergi

vahendusel.

«Me peame ühiselt pöörduma tagasi sõltumatumate keskpankade poliitika juurde,» märkis ta.

Merkel vibutas sõrme ka Euroopa Keskpanga suunas ja märkis, et see on paindunud rahvusvahelise surve all, kui otsustas hakata ostma võlakirju.

EKP president Jean-Claude Trichet teatas 7. mail, et pank kavatseb majanduse ergutamiseks otsuse osta kuni 60 miljardi euro ulatuses võlakirju.

Merkel nurises pankade poliitika üle, mis andsid oma panuse finantskriisi, tõugates Saksamaa tõsiseimasse langusesse pärast Teist maailmasõda.

Majandusminister Karl-Theodor zu Guttenberg ütles eile, et need ajad on läbi, kui Föderaalreservi ekspresidendi Alan Greenspani ajajärku tähistati kui uut eeskuju.

«Keskpangad peavad naasma «põhjuste poliitika» juurde,» ütles Merkel. «Vastasel juhul oleme kümne aasta pärast samas punktis tagasi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles