Halvad harjumused, millest oma töökaaslasi võiks säästa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maniküüriga ei tasu töölaua taga tegeleda.
Maniküüriga ei tasu töölaua taga tegeleda. Foto: Aldo Luud

Paljudes kontorites on loobutud nn kuubikusüsteemidest ning inimesed töötavad avatud kontoris. Nüüd aga tulevad mängu inimeste harjumused, mis teistele ebameeldivad tunduvad. Olgu selleks siis kellegi komme kõvasti arvutiklahve taguda, telefoniga üle kontori erakõnesid pidada või töölaua taga maniküüri teha.

Ettevõtja Janine Popick kirjutab Inc.comis neist harjumustest, mis mõjuvad töökaaslastele äärmiselt häirivalt ja mis tasuks kontoritingimustes kohe maha jätta.

Tööl ei ole sinu isiklik vannituba. Suurimate kuritegude hulka kuuluvad küünte lõikamine, hambaniidi kasutamine ja enda meikimine. Olen kuulnud ka lugu ülemusest, kes endal töö juures pediküüri tegi. See sama ülemus olevat ka täiesti avalikult koosolekul oma kõrvu puhastanud. Kuidas saab keegi samal ajal tõsiseid asju arutada? Ei saagi.

Tüütud häälitsused. Kui inimesed istuvad ruumis üksteise lähedal, võivad ka vaiksed hääled mõjuda häirivalt. Kolleeg kuulab kõrvaklappidega muusikat, kuid sama asja on sunnitud kuulama ka tema lähedal istujad. Tüütu on ka, kui keegi pidevalt ninaga luristab, köhib, naerab, sõrmedega trummeldab, konte ragistab. Ja eriti häiriv on kui keegi kasutab oma telefonikõnede tegemisel valjuhääldit nii et terve kontor on osaline tema jutuajamistes.

Kas keegi keedab jälle kapsasuppi? Kui kontoris on köök, on see üldiselt väga positiivne, kuid see võib muutuda ka väga häirivaks. Näiteks ükskord me leidsime kontori külmikust paari jooksutosse. Nende omanik oli need sinna pannud eesmärgil, et külm tapaks bakterid ja ei leidnud oma teguviisis midagi eriskummalist.

On ka inimesi, kes ei tule selle pealegi, et kontoriköögis on vaja enda järel ise koristada. Nad jätavad valamu täis musti nõusid ega pane kunagi käima nõudepesumasinat. Teised jälle valmistavad köögis roogi, mis täidavad oma lõhnaga terve kontori.

Liiga palju informatsiooni. Me kõik oleme kohanud inimesi, kes meelsasti oma kõige intiimsemaid seiku töökaaslastega jagavad. Väga tüütu on kuulata iga viimast kui detaili töökaaslase lapse kooliteest või kellegi üksikasjalikku kirjeldust möödunud õhtust. Säästke oma töökaaslasi neist detailidest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles