Itaalia peaminister: inimesed on majandusnäitajatest olulisemad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Enrico Letta.
Itaalia peaminister Enrico Letta. Foto: SCANPIX

Itaalia peaminister Enrico Letta ütles laupäeval, et Rooma on majandusnäitajatest enam huvitatud inimestest, kuid lubas Euroopa Liidule (EL) täita endale võetud kohustusi.

«Vahetevahel on rahandusministrid rohkem huvitatud numbritest, meie jaoks on inimesed numbritest olulisemad,» lausus Letta ajakirjanikele pärast kõnelusi Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barrosoga.

Letta sõnul on kõigi kaheksa otsuse, mille Itaalia valitsus lähinädalatel langetab, juured ELi soovitustes. «Tegemist on olulise sammuga. Komisjoni soovitused saavad aluseks otsustele, mida me nüüdsest peale langetama hakkame.»

Komisjon esitas Itaaliale soovitused riigi majandusseisu parandamiseks, eriti riigieelarve kordaseadmiseks, mis tähendab eelarvepuudujäägi vastavusse viimist nõudega hoida seda alla kolme protsendi sisemajanduse kogutoodangust (SKT). Soovitused puudutasid ka tööhõiveprogramme, pangandussektorit ning varimajandust.

Letta kinnitas laupäeval, et Itaalia tahab hoida eesmärgina nõuet viia eelarvepuudujääk kolme protsendi SKTst.

Euroopa Keskpank hoiatas neljapäeval Itaaliat, et riigi eelarvepuudujääk võib ületada kolme protsendi piiri, kui valitsus lähiajal majanduskasvu turgutamiseks midagi ette ei võta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles