RKAS korraldab tuleva aasta elektrienergia ostuks kaks riigihanget

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter.
Elekter. Foto: SCANPIX

Riigi Kinnisvara AS hakkab tuleva aasta elektrienergia ostuks ette valmistama kahte riigihanget, kus ostab elektrienergia määratud ja avatud tarnega ning kutsub ka teisi riigivara valitsejaid enda hankega liituma.

RKASi juhatuse liige Elari Udam märkis riigikogule saadetud kirjas, et selleks aastaks korraldatud hanke analüüsi tulemused näitasid, et mõistlik paketivalik  oli «Baastarne fikseeritud hinnaga + avatud tarne börsihinnaga.»  Igakuised hankeülevaated näitavad, et valik on end  õigustanud.

Udam märkis kirjas, et võrreldes aastataguse ajaga on olukord Eesti elektriturul muutunud – elektrimüüjate arv on suurenenud. «Samuti teame, et muudatused ootavad meid ees ka 2014 aastal, kui tööd alustab Eesti ja Soome vaheline teine alalisvoolu ühendus Estlink 2. Seejärel on avatud elektriturul ühenduste võimsus piisav, et elektriturg saaks efektiivselt toimida ning elekter Balti- ja Põhjamaade vahel piiranguteta liikuda,» märkis ta.

RKAS on läbi töötanud võimalused, kuidas oleks mõistlik osta elektrit aastaks 2014 ning jõudnud arusaamisele, et kui osta elektrienergiat

a)      kvartalite kaupa osadeks jaotatud hankemenetlusena, oleks tõenäoliselt võimalik saavutada odavam maksumus, sest erinevatel elektrimüüjatel on oma portfellis erinevate tootmisviisidega tootmisüksuseid ning nad saavad pakkuda erinevatele perioodidele erinevaid elektrihindu;

b)     eraldi hangetena ehk ühe hankega määratud tarnet ning teise hankega avatud tarnet, saavutaksime veelgi suurema konkurentsi olemasolu ning tõenäoliselt ka soodsama elektrihinna.

RKAS ootab riigikogul sobivast ostustrateegiast teatada  8. juuliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles