Strandberg: oleme valmis kaaluma kütuseaktsiisi tõstmist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg..
Marek Strandberg.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Erakonna Eestimaa Rohelised juhi Marek Strandbergi sõnul ei ole nad valmis toetama käibemaksu ega ka tulumaksu tõusu, kuid on valmis kaaluma kütuseaktsiiside tõstmist.

Peaminister Andrus Ansip alustas täna konsultatsioone parlamendi toetuse saamiseks ning veidi aja eest lõppes kohtumine roheliste juhi Marek Strandbergiga, vahendas ERR Uudised Vikerraadiot.

Kõne all oli nii ettevõtluse toetamine kui maksupoliitika.

«Tänasel päeval ei ole me valmis toetama ei käibemaksu ega ka tulumaksu tõusu, kuna paratamatult käibemaksu tõus halvaks väikese sissetulekuga leibkondade heaolu,» rääkis Strandberg.

Tema sõnul selgitas erakond peaministrile oma arusaama ressursimaksude tõstmise osas.

«Olgu siis põlevkivi kaevandustasud või maavarade kaevandustasud, mida võib tõsta kordades ja see kordades tõstmine ei mõjuta vaesemaid leibkondi, vaid jagab selle koormuse oluliselt ühtlasemalt ühiskonnas ära,» rääkis poliitik.

Samas kinnitasid rohelised Strandbergi sõnul valmidust kaaluda kütuseaktsiiside tõstmist, sest nii ressursitasude kui ka kütuseaktsiisi kasvatamine tekitab lisaks riigitulule surve majandust ümber korraldada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles