Nortali juhtivtöötajad lõid omadele noa selga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nortali asutaja Priit Alamäe.
Nortali asutaja Priit Alamäe. Foto: Liis Treimann.

Kui Eesti suurim IT-ettevõte Nortal hiljuti ühele kliendile pakkumise tegi, trumpas hiiu üle noor ettevõte Iglu, mille nime kuulis Nortali juht Priit Alamäe esimest korda elus.

See, mis asja uurima asudes selgus, mõjus Alamäele kui külm dušš. Nortalit võitnud pakkumise taga olid tema endised töötajad. Ja mitte ainult – ka inimesed, kes veel endiselt kehtiva töölepinguga Nortali palgal olid, kirjutas Äripäev.

Sel nädalal hakkas Äripäevale saabuma vihjeid, et Nortalist lahkub suur hulk töötajaid. Viimane vihje teatas, et Nortal koondab terve personaliosakonna – väidetavalt oli põhjus «reeturlik käitumine».

Nimelt oli Nortali äriüksuse keskastme juht otsustanud teha oma ettevõtte. «Ettevõtte asutamine, käimalükkamine, esimeste klientide otsimine, ka esimeste töötajate otsimine toimus samal ajal, kui osa nendest inimestest töötas veel meie juures,» räägib Alamäe. Ta lisab, et uus ettevõte tegi nii tööpakkumisi Nortali töötajatele kui ka koostööpakkumisi nende klientidele.

Nortal plaanib toimunu osas ka kohtusse pöörduda. «Konkurentsiseadus ütleb, et konkurendi töötaja ärakasutamine on kõlvatu konkurents ja see on keelatud,» lisab Alamäe

OÜ Iglu juhatuse liikme, endise Nortali töötaja Kaarel Kuddu väitel polnud Nortaliga samal pakkumisel osalemise ajal Iglu meeskonnas Nortali töötajaid. «Meie ettevõttes töötab ka endisi Nortali töötajaid. Siiski ei ole Iglu kedagi enda juurde meelitanud ning pigem leiavad head töötajad meie juurde ise tee,» ütles Kuddu.

Pikemat lugu loe Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles