Ansip kirjeldas Eesti põllumajanduse olukorda ülivõrretes

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tänases Riigikogu infotunnis ütles peaminister Andrus Ansip, et meie põllumajandussektor on praegu väga hästi toime tulnud.

Ansip rõhutas, et sektori efektiivsuse suurendamine on olnud väga märkimisväärne.

«Ma ei ole absoluutselt nõus nendega, kes räägivad, et meie maaelu või põllumajandus on kunagi kellegi poolt hävitatud. Vastupidi, ma näen, et produktiivsuse näitajad on tohutult kiiresti kasvanud,» kirjeldas peaminister olukorda ning nimetas saagikuse tõusu meeletuks.

Ta ütles, et kui võrrelda näiteks piima tootmise praegust taset sellega, mis oli sel ajal, kui paljude meelest oli Eesti põllumajandus tippude tipus, siis võrrelda ei ole praktiliselt midagi - kui siis saadi ühe lehma kohta 3500 kilogrammi piima aastas, siis praeguseks Eesti keskmine tase ületab 7600 kilogrammi aastas.

«Põllumajandussektori tootlikkuse tõus viimase kahekümne aasta jooksul on ülimalt kiire olnud ja meie põllumajandus on Euroopa turul väga konkurentsivõimeline,» ütles Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles