Tomingas müüs maha kõik Arco Vara aktsiad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Tomingas (keskel) müüs Arco Vara aktsiad.
Richard Tomingas (keskel) müüs Arco Vara aktsiad. Foto: Mihkel Maripuu

Üks kolmest ASi Arco Vara varasemast suuromanikust Richard Tomingas müüs esmaspäeval maha kõik tema firmale Toletum kuulunud Arco Vara aktsiad. Tehing toimus börsiväliselt, aga kui võtta aluseks börsihind, oli see väärt üle 650 000 euro.

Tänavu talvel ulatus Tomingase firma Toletum osalus Arco Varas pea viiendikuni ning veel märtsi alguses kuulus Tomingase firmale ligi 13 protsenti Arco Varast. Nüüd tema ettevõtet aga väärtpaberikeskuse andmeil enam börsifirma osanike seas pole. Samas on märkimisväärselt suurenenud LHV pensionifondide osalus, kirjutas Äripäev.

Samuti on Arco Vara omanikeringi lisandunud LHV Panga suuromaniku Rain Lõhmuse ettevõte Lõhmus Holdings AS ning Arco Vara juhatajale Tarmo Sillale ja Allar Niinepuule kuuluv ettevõte Alarmo Kapital OÜ. Tarmo Sild ei olnud nõus eile Arco Vara aktsiatega toimunud tehinguid kommenteerima, viidates, et annab kommentaare börsiteate vahendusel.

LHV Varahalduse juhatuse esimehe Mihkel Oja sõnul ostsid LHV pensionifondid esmaspäeval juurde 165 000 Arco Vara aktsiat, enne seda kuulus LHV fondidele 270 145 aktsiat. Pärast esmaspäevast tehingut kuulub LHV fondidele kokku 9,2 protsenti Arco Vara aktsiatest.

Pikemat lugu loe Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles