Parts: vajasime reisijateveo kogemusega inimest

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Majandusminister Juhan Parts põhjendas oma nõuniku, Erkki Raasuke väljavahetamist Estonian Airi nõukogus sellega, et vajati kedagi, kel oleks reisijateveo kogemus.

«Meil oli Erkkiga selline kokkulepe. Tema esialgse ülesandena ei olnudki plaanis ühegi ettevõtte nõukogus olemina,» sõnas Parts eile.

Minister lisas, et Raasukese ülesanne viia läbi ettevõtte restruktureerimine sai ka täidetud, mistõttu oli tarvis edasi liikuda.

Põhjus, miks just Tamm lennufirma nõukogu juhtima valiti, oli Partsi sõnul see, et vajati kedagi, kel olemas reisijateveo kogemus. «Nagu varemgi on tähelepanu juhitud, rohkem lennuettevõtteid meil ei ole,» märkis ta.

Infortari töötaja nimetamine Estonian Airi nõukogusse tekitab küsimusi, kuna 2008. aasta lõpus tekkisid kuulujutud, justkui sooviks Tallink lennufirmas enamusosalust osta. Sellise loo avaldas Äripäev, mille info kohaselt olid pooled omavahel ka juba kohtunud, ja Tallink pidi saama lennufirmas 83-protsendilise osaluse.

Parts lükkas selle info ja eilse nõukogus tehtud muudatuse vahelise seose aga ümber. «Kindlasti mitte mingisugust seost ei ole. Aga ma kordaks oma vana mantrat, et oleme alati avatud uute aktsionäride suhtes, kelle äriplaan on kooskõlas riigi huvidega,» ütles ta.

Kandidaate kohale oli teisigi, kuid neid ei soovinud minister nimetada.

Estonian Air on mitu aastat kahjumiga lõpetanud, kuid firma juhi Jan Palméri sõnul hakkas ettevõtte põhitegevus ehk lennuoperatsioonid tänavu mais taas kasumit näitama. Tõenäoliselt jätkub see trend aasta lõpuni, kuid terve majandusaasta lõpetatakse suure tõenäosusega siiski kahjumis. Selle põhjuseks on restruktureerimisele tehtavad kulud.

Kasumit on Palmér lubanud teenida 2014. aastast alates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles