Ameerika ekspert: Obama ajal põlevkiviäri ei tule

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivi.
Põlevkivi. Foto: Liis Treimann

Kui kuulata ettevõtjate plaane, tundub ülikasumlik põlevkiviõli tootmine Ameerikas kohe-kohe tööstuslikes mõõtmetes taasalgavat, paraku on sel unistusel üks takistus – roheline president Barack Obama.

«Praegune administratsioon on põlevkivi kommertskasutuse vastu,» ütles USA põlevkiviassotsiatsiooni juht Anton Dammer eile Tallinnas.

«Eelmine, [George W.] Bushi administratsioon oli põlevkivisõbralik, töötades välja ka põlevkivi regulatsiooni, kuid keskkonnaorganisatsioonid kaebasid selle kohtusse, kohus tühistas regulatsiooni ja uusi pole vastu võetud,» märkis ta.

Ta avaldas siiski lootust, et föderaalpoliitika muutub ja toetab edaspidi kõikide riigisiseste energiaressursside kasutuselevõttu.

Enefit American Oili juht Rikki Lauren Hrenko ütles eile Tallinnas, et usub, et Eesti Energia õlitehase ehitus algab Ühendriikides 2017. aastal. «Pole põhjust, miks ma ei peaks olema optimistlik,» märkis ta.

Hrenko usub, et ettevõte leiab sobiva tehnoloogia õlitööstuse jaoks ning ka keskkonnaprobleemid saavad lahenduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles