Jaapani keskpank hoidus uutest ergutusmeetmetest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani lipp
Jaapani lipp Foto: SCANPIX

Jaapani keskpank teatas teisipäeval pärast kahepäevast kohtumist, et ei rakenda majanduse ergutamiseks uusi meetmeid, sest saareriigi majandus on niigi hoogu kogumas.

Jaapani majandus kasvas esimeses kvartalis esmaspäeval avaldatud täpsustatud andmetel aastaarvestuses 4,1 protsenti, algselt oli kasvuks prognoositud 3,5 protsenti.

Esimeses kvartali majandusstatistika ilmus mõni päev pärast seda, kui Jaapani peaminister Shinzo Abe oli avaldanud uued majanduse elavdamise abinõud ja Jaapani keskpank teatanud täiendavatest rahapoliitika lõdvendamise abinõudest.

Pärast detsembrivalimiste võitu on peaminister jõuliselt käivitanud majanduspoliitika, mis on saanud nimeks abenoomika ja mille ülesanne on tuua riik välja aastaid kestnud deflatsioonist ja luua alus stabiilsele majanduskasvule. Selle tulemusena on jeen pärast novembrit odavnenud 20 protsenti, mis tuleb kasuks ekspordile ja on viinud aktsiad tõusule.

Majanduskasvu ülespoole täpsustamine kinnitab, et Jaapani majandus on kindlalt toibumise teel, ütles Japan Research Institue'i vanemökonomist Hideki Matsumura.

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) on prognoosinud Jaapanile selleks aastaks 1,6-protsendilist majanduskasvu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles