Majutatud välisturistide arv kahanes aprillis 13 protsenti

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid
Turistid Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Majutusettevõtetes peatus aprillis 192 000 välis- ja siseturisti, mis oli 6 protsenti vähem kui eelmise aasta samal kuul, teatas statistikaamet. Seejuures vähenes välisturistide arv 13 protsenti ning siseturistide arv kasvas kuu protsendi võrra.

Aprillis kasutas majutusettevõtete teenuseid 125 500 välisturisti, mis oli 13 protsenti vähem kui eelmise aasta samal kuul. 70 protsenti välisturistidest saabus naaberriikidest Soomest, Venemaalt ja Lätist. Venemaalt saabus aprillis 19 000 turisti, mis oli 7 protsenti enam kui möödunud aastal.

 Läti ja Soome turistide arv majutusettevõtetes vähenes mullusega võrreldes vastavalt 2 protsenti ja 11 protsenti. Eelmise aasta aprilliga võrreldes saabus vähem turiste kõigist suurematest partnerriikidest, vaid Leedu turiste peatus majutusettevõtetes mullusest enam (5 protsenti). Aprillis peatus Tallinnas ligi kolm neljandikku majutusteenuseid kasutanud välisturistidest, järgnesid Pärnu ja Tartu. Väljapool neid linnu peatus aprillis 13 protsenti kõigist majutusteenust kasutanud välisturistidest.

Aprillis peatus majutusettevõtetes 66 600 siseturisti, mis oli 8 protsenti enam kui eelmise aasta samal kuul. Siseturistidest alla poole (44 protsenti) kasutas Tallinna, Tartu ja Pärnu majutusettevõtete teenuseid. Eelistatumad maakonnad olid veel Ida- ja Lääne-Viru ning Saare maakond, kus peatus vastavalt 10, 7 ja 7 protsenti siseturistidest.

Aprillis pakkus külastajatele teenust 880 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 18 000 tuba ja 40 000 voodikohta. Täidetud oli 40 protsenti tubadest ja 31 protsenti voodikohtadest. Tallinnas, Tartus ja Pärnus oli nii tubade kui ka voodikohtade täitumus suurem riigi keskmisest. Väljapool suurlinnu oli tubade kui voodikohtade täitumus väiksem, vastavalt 24 protsenti ja 18 protsenti.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 32 eurot ning oli eelmise aasta aprilliga võrreldes euro võrra kallim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles