Padar: käibemaksutõus röövib omavalitsustelt 200 miljonit

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar
Ivari Padar Foto: Priit Simson

Sotsiaaldemokraadist endise rahandusministri Ivari Padari kinnitusel viib uue valitsusliidu plaan tõsta kahe protsendi võrra käibemaksumäära aastas omavalitsuste rahakotist orienteeruvalt 160-200 miljonit krooni.


Käibemaksu suurendamine tähendab igal juhul täiendavat eelarvekulu omavalitsustele, mis on paljude teenuste lõpptarbijad, selgitas Padar.

«Veel ühe lisakoormuse panemine omavalitsuste õlgadele on äärmiselt ebamõistlik olukorras, kus tänu süvenevale tööpuudusele ning palkade märgatavale langusele on linnade ja valdade tulubaas niigi oluliselt kahanenud,» rääkis Padar. 2008. aastal tasusid omavalitsused riigile käibemaksu 1,5 miljardi krooni eest.

Sotsiaaldemokraadid on üheselt käibemaksu tõstmise vastu ning peavad õigeks tulumaksu tõstmist, mis on tänasel hetkel nii Eesti majandusele kui omavalitsustele palju vastuvõetavam samm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles