Eesti Post siseneb e-arvete turule

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postiljoni jalgratas.
Postiljoni jalgratas. Foto: Peeter Langovits.

Kolmapäeval, 3. juunil alustab tegevust eArvekeskus, mis võimaldab ettevõtete majandustarkvarade vahel e-arveid saata ning teeb seeläbi võimalikuks paberivabale raamatupidamisele ülemineku.


Üha enam lähevad Euroopa Liidu riigid üle e-arvetele ning on muutnud kohustuslikuks avalikule sektorile vaid sellisel kujul arvete saatmise, kuna see võimaldab märgatavalt kulusid kokku hoida. Selliste riikide hulka kuuluvad juba Taani, Rootsi, Itaalia ning käesoleva aasta lõpust ka Soome.

«Vastupidiselt laialt levinud arusaamale ei ole e-kirjaga saadetud PDF-arve päris õige e-arve, sest saajal ei ole võimalik infot majandustarkvarasse ilma lisatööd tegemata sisestada ja internetipangas ülekannet teha. E-arve puhul on see aga võimalik ning kaetud on kogu arvete käsitlemise tööprotsess,» märkis eArvekeskuse tegevjuht Marius Arras.

E-arvetele üleminek aitab säästa loodust, sest vähenevad nii eelkõige tööjõu-, paberi-, printeri- kui kütusekulud ning ettevõtted saavad üha rohkem keskenduda oma põhitegevustele. Arvestuslikult kulub energiat ühe paberarve edastamisele sama palju, kui ühe 40W lambipirni põlemiseks ühe kuu jooksul.

eArvekeskus kuulub AS Eesti Post enamusosalusega tütarettevõttele Eesti E-arvete Keskus OÜ, teised osanikud on AS Webmedia ning E-bookkeeping OÜ.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles