Eestis oli mullu euroliidu riikidest vähim ettevõtjaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis on Lõune-Euroopa riikidega võrreldes vähem ettevõtjaid, kuna siin on vähem väiketootjatest põllumehi. Pildil Oja-Andrese talu peremees Peeter Rostin oma kartulipõllul.
Eestis on Lõune-Euroopa riikidega võrreldes vähem ettevõtjaid, kuna siin on vähem väiketootjatest põllumehi. Pildil Oja-Andrese talu peremees Peeter Rostin oma kartulipõllul. Foto: Priit Simson

Eurostati avaldatud andmete kohaselt moodustasid mullu Euroopa Liidu riikidest just Eestis kõige väiksema osa tööhõivest ettevõtjad – neid on siin vaid 8,3 protsenti töötajatest.

Keskmiselt moodustasid Euroopa Liidus ettevõtjad tööhõivest 15 protsenti. Kõrgeim oli näitaja Kreekas (31,9%), Itaalias (23,4%) ja Portugalis (21,1%).

Madalaim Eestis (8,3%), Luksemburgis (8,4%) ja Taanis (8,9%).

Nii Eurostat kui ka Eesti statistikaameti rahvastiku- ja sotsiaalstatistika osakonna peaanalüütiku Yngve Rosenbladi sõnul tuleb suur riikidevaheline erinevus väikepõllumeeste hulgast, keda lõunapoolsetes riikides on tunduvalt rohkem.

Töötajaid oli Eesti ettevõtjatest 43,5 protsentil. Kõikides liikmesriikides oli ettevõtjaid rohkem meeste kui naiste seas – Eestis oli tööga hõivatud meestest ettevõtjaid 11,9 protsenti ja naistest 4,8 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles