Forum Cinemas avab Tallinnas uue kino

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forum Cinemas Hobujaama tänava kino.
Forum Cinemas Hobujaama tänava kino. Foto: SCANPIX

Coca-Cola Plaza omanik Forum Cinemas teatab tõenäoliselt tuleval nädalal uue kino avamisest Tallinnasse kerkivas uues kaubanduskeskuses.

Infot kinnitas Forum Cinemase juht Kristjan Kongo, kes ei olnud enne lepingu allkirjastamist nõus ütlema, millise kaubanduskeskusega tegemist on.

Praegu on Tallinnasse planeerimisel mitu uut kaubanduskeskust. Lasnamäele kerkib Merko ehitatav Panorama City, Pro Kapital üritab käima ajada Peterburi teele planeeritava keskuse ehitust, Mustamäele planeeritakse üht ning ka Ülemiste Keskus kavandab laienemist.

«Inimesed armastavad kaubanduskeskustes aega veetmas käia ja sealsed kinod võidavad aina rohkem populaarsust. Solaris on väga hästi käima läinud,» sõnas Kongo.

Viimase sõnul hoiab ettevõte kontakti kõikide arendajatega, sest Coca-Cola Plaza omanik, Soome Finnkino on huvitatud oma tegevuse laiendamisest.

Kuulujutte, justkui Finnkino oleks huvitatud ka Solaris Kino ostmisest Kongo kinnitada ei soovinud. Kas see oleks üldse mõeldav, kuna liitumisel tekiks Tallinnasse taas kinomonopol, ei tahtnud firmajuht spekuleerida, märkides, et seda peab avalduse saades hindama konkurentsiamet.

Kui tekib kinomonopol oleks sel ka võimalus hindu oma suva järgi reguleerida nagu oli siis, kui Tallinna ainuke arvestatav kino oligi Coca-Cola Plaza ning pileti eest pidi välja käima vanas rahas üle 100 krooni.

Kongo sõnul praegu sellist piletit enam küsida ei saaks, kuna kino konkureerib paljude teiste vaba aja veetmise võimalustega ning samuti erinevate filmilaenutus teenustega. «Kui räägime kinoturust, siis hinnaoht on seal kõige väiksem,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles