Keskpank müüb Kuressaare koolituskeskuse maha

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omanik ei saa keelata inimesel üüripinda oma elukohaks registreerida.
Omanik ei saa keelata inimesel üüripinda oma elukohaks registreerida. Foto: Toomas Huik

Eesti Panga juhatus otsustas rentimise asemel keskpanga Kuressaares asuva koolituskeskuse müüki panna. Kinnistu alghind on 500 000 eurot ning pank ootab pakkumisi 1. juulini.

Mai keskel korraldas keskpank Kuressaares oma kinnistu rendile pakkumise infopäeva, kus selgus, et kahe hoonega kinnistu vastu on olemas arvestatav ostuhuvi.

«Senisel moel Kuressaare kinnistu kasutuse jätkamine ei sobi kokku tõhusa organisatsiooni põhimõttega, millest Eesti Panga juhatus lähtub. Ajalooliselt oli Kuressaare kinnistu kavandatud keskpanga varukeskuseks, aga täna me seda funktsiooni hoonel enam ei näe. Koolituskeskusena asus Kuressaare piisavalt kaugel, nii et hoonet kasutati viimastel aastatel minimaalselt, mistõttu polnud kaasnevad kulud õigustatud,» ütles asepresident Madis Müller.

Varem on pank saanud koolituskeskuse omamise pärast palju kriitikat.

Mülleri sõnul on keskpanga juhatus kaalunud nii kinnistu müüki kui ka rendile andmist, aga infopäeval ilmnenud ostuhuvi tõttu kuulutas keskpank välja müügikonkursi.

Asepresident lisas, et juhatus analüüsib võimalusi leida senisest parem lahendus ka Maardu mõisa majandamiseks, kuid otsusteni jõudmine nõuab veel aega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles