EBS valis aasta ärijuhiks Anne Samliku Estravelist

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Samlik
Anne Samlik Foto: Erakogu

EBSi Nõukogu valis 2012 Aasta Ärijuhiks Estraveli tegevjuhi ja juhatuse liikme Anne Samliku. Valikul said määravaks Samliku pikaajaline töö Estraveli reisibüroo arendamisel ning suutlikkus hoida ettevõtet läbi aastate tugevas rahvusvahelises konkurentsis. Anne Samlik on esimene naisjuht, kes on sellise tiitli saanud.

EBSi rektori professor Arno Almanni sõnul on Anne Samlik praegustele ja tulevastele ettevõtjatele eeskujuks eelkõige pikaajalise ja järjekindla töö eest eesmärkide saavutamisel. «Anne Samliku valimine EBSi Aasta Ärijuhiks on kindlasti sõnum meie tudengitele, et kui oma tegevus eesmärgistada, olla julge, seada suuri sihte ning õppida põhjalikult tundma oma valdkonda, on sihikindla tööga võimalik saavutada häid tulemusi tihedas rahvusvahelises konkurentsis,» selgitas Almann.

EBSi Aasta Ärijuht 2012 Anne Samliku sõnul peab hea ärijuht peab vaatama julgelt tulevikku, koondama enda ümber õiged inimesed ja oma isikliku eeskujuga neid innustama. «Hea ärijuht pingutab iga päev, et olla oma töötajatele veelgi parem juht. Tänapäeva ärijuhtide suurimaks väljakutseks on olla konkurentidest samm ees. Turismisektoris, nagu ka mitmel pool mujal, on järjest keerulisem leida viise, kuidas jääda edukaks väga tihedas konkurentsis. Tänu tehnoloogia arengule on ühtäkki meie konkurendiks muutunud terve maailm ja sellega tuleb hakkama saada,» rääkis Samlik.

 Anne Samlik töötab Estravelis alates 1992. aastast, sellest viimased 12 aastat tegevjuhi ja juhatuse liikmena. Selle aja jooksul on Estravel kinnistanud oma positsiooni Eesti juhtiva reisibüroona, seda nii majandusnäitajate ja eeskujuliku teeninduse poolest kui ka valdkonna tõelise eestvedajana. 2012. aastal oli Estraveli käive suurem kui viiel lähimal konkurendil kokku. Anne Samlik panustab aktiivselt ka kogu Eesti turismisektori arengusse, olleks pikaajaline Eesti Turismifirmade Liidu juhatuse liige ja asepresident.

 Aasta ärijuhi tiitlit annab EBS välja 1991. aastast. Tiitel antakse inimesele, kes on üles ehitanud tugeva ja elujõulise firma või firmade grupi, mille majandustegevus on silmapaistev. Lisaks peab Aasta ärijuhi kandidaat olema tuntud ja positiivse imagoga majandusringkondades ja avalikus elus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles