Gref: Opeli müügitehing saab selgeks mõne nädala jooksul

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sberbanki peadirektor German Gref
Sberbanki peadirektor German Gref Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa Sberbanki peadirektori German Grefi sõnul selguvad üksikasjad Saksa autotööstuse Adam Opel AG üleminekust Kanada-Austria autotarvikute tootja Magna kontrolli alla lähinädalatel.


Magna osaleb selles tehingus konsortsiumis, kuhu kuuluvad veel Sberbank ja GAZi Grupp.

«Tehingut pole veel sõlmitud, lõplikuks otsuseks läheb vaja mõnda nädalat,» rääkis Gref intervjuus telekanalile Vesti24.

Tema väitel huvitub riik sellest, et taolise aktiva abil restruktureerida Venemaa autotööstust. «Tehing sõlmitakse riigi huve arvestades,» rõhutas ta.

Vastavalt eelmise nädala lõpus kokkulepitule säilitab Magna neli Opeli tehast Saksamaal, kaob 2600 ja alles jääb loodetavasti 25 000 töökohta.

Opel saab tänu uutele omanikele 1,5 miljardi euro suurust lühiajalist krediiti, mis kantakse üle järgmisel nädalal. Autotootja saab veel riikliku garantii 4,5 miljardi euro suurusele laenule viieks aastaks.

Magna kontseptsiooni järgi peaksid osalused jagunema järgmiselt: Magna 20 protsenti, GM ja Sberbank kumbki 35 protsenti ja Opeli töötajatele jääb 10 protsenti.

Vene autotööstus GAZ pretendeerib tööstuspartneri kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles