Finantsinspektsioon tegi ettekirjutuse Iizi tütarfirmale

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Rossar (vasakult) mait raavale intervjuud andmas.
Risto Rossar (vasakult) mait raavale intervjuud andmas. Foto: youtube.com

Finantsinspektsioon tegi ettekirjutuse Iizi Groupi kuuluvale kindlustusmaaklerile Insurance broker services OÜ, mis pakkus kindlustusseltsidele tasulist teenust, millega viimased saaksid oma hinda tõsta.

Äriregistri andmetel on Insurance broker services OÜ juhatuse liige Iizi Kindlustusmaakleri kaasomanik Risto Rossar. Finantsinspektsioon kohustas kindlustusmaaklerit  viima viivitamatult oma tegevus kooskõlla kindlustustegevuse seadusega ja lõpetama loata tegevuse ehk nn turupositsioneerimise teenuse pakkumise.

Finantsinspektsioon märgib, et Insurance broker services (www.iiziservices.eu) on pakkunud Eestis tegutsevatele kindlustusseltsidele nn turupositsioneerimise teenust. Tegemist on kindlustusmaakleri käsutuses oleva info põhjal tehtud hinnavõrdlustega, mida on kahjukindlustusseltsidele pakutud tasulise teenusena.

Finantsinspektsioon on tuvastanud, et kindlustusseltsidele suunatud müügimaterjalides ja -tegevustes rõhutas Insurance broker services eranditult ja süsteemselt võimalust info valdamise kaudu tõsta kindlustusteenuste hinda. Ühele või teisele konkreetsele seltsile suunatud materjalides näidati, mitu protsenti on vastaval kindlustusseltsil ruumi näiteks kasko- või liikluskindlustuse hinda tõsta ning missugust võitu see ettevõttele rahalises vääringus tähendab.

Nn turupositsioneerimise teenust on pakutud paljudele kahjukindlustusseltsidele, mitmed kindlustusseltsid on seda ka ostnud.

Kindlustusmaakler on kindlustusvahendaja, kes peab seaduse kohaselt esindama ainult ja eranditult klientide ehk kindlustusvõtjate huve. Maakler esindab kindlustusvõtjat, mitte kindlustusseltsi. Maakleril on lojaalsuskohustus kindlustusvõtjate, mitte kindlustusseltside ees. Maakleri tööks on inimese kindlustushuvi väljaselgitamine ja seejärel talle erinevate kindlustusseltside pakkumiste seast kõige sobivama ja parima väljavalimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles