Töötegijaid ootab ligi 7000 vaba töökohta

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töökuulutused stendil.
Töökuulutused stendil. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides oli selle aasta I kvartalis ligi 7000 vaba ametikohta, teatab Statistikaamet. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga nende arv vähenes 1,1 protsenti, ent suurenes eelmise kvartaliga võrreldes 5,7 protsenti.

Vabade ametikohtade määr oli I kvartalis 1,3 protsenti. Vabade ametikohtade määr on vabade ametikohtade osatähtsus ametikohtade koguarvus (hõivatud ja vabade ametikohtade summa).

Kõige kõrgem vabade ametikohtade määr oli muudes teenindavates tegevustes (siia tegevusalale kuuluvad pesumajad, keemiline puhastus, iluteenindus jne) (3,5 protsenti), samas on selle tegevusala kõigi ametikohtade osatähtsus ametikohtade koguarvus 1,1 protsenti.

Kõige madalam vabade ametikohtade määr oli mäetööstuse tegevusalal (0,3 protsenti).

2012. aasta I kvartaliga võrreldes tõusis vabade ametikohtade määr kõige kiiremini veevarustuse, kanalisatsiooni, jäätme- ja saastekäitluse tegevusalal (1,4 protsendipunkti).

Suurim vabade ametikohtade arvu kasv oli haldus- ja abitegevustes, kus vabu ametikohti oli 2012. aasta I kvartaliga võrreldes 1,6 korda rohkem.

Kaks kolmandikku vabadest ametikohtadest ja veidi üle poole hõivatud ametikohtadest asuvad Harju maakonnas (sealhulgas Tallinn). Vabade ametikohtade määrad olid kõige kõrgemad Pärnu ja Harju maakonnas (vastavalt 1,8 ja 1,6 protsenti).

Vabadest ametikohtadest veerand oli avalikus sektoris ja kolmveerand erasektoris. Avalikus sektoris oli vabade ametikohtade määr 1,2 ja erasektoris 1,4 protsenti. Avaliku sektori alla kuuluvad ka riigi ja kohaliku omavalitsuse omanduses olevad äriühingud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles