FinanceEstonia uus juht on Aare Tammemäe

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Tammemäe.
Aare Tammemäe. Foto: Peeter Langovits

FinanceEstonia, finantsvaldkonna era- ja avaliku sektori huve ühendava mittetulundusühingu uus juhatuse esimees on Aare Tammemäe, Redgate Capital AS-i partner.  Ta võtab ametiposti üle seniselt juhilt Priit Põldojalt.

Priit Põldoja, Cofi AS asutaja ja endine Hansapank Eesti tegevjuht, on FinanceEstonia juhatuse esimehena tegutsenud kaks aastat alates organisatsiooni loomisest 2011 aasta juunis. Põldoja eestvedamisel on  loodud FinanceEstonia organisatsiooni alustalad, defineeritud Eesti finantssektori prioriteetvaldkonnad, alustatud nendes valdkondades aktiivset tegevust ja loodud hea vundament jõuliseks edasi liikumiseks. 

Kahe aastase tegevuse raames on FinanceEstonia märkimisväärselt suurendanud Eesti nähtavust ja tuntust rahvusvahelisel areenil, teinud mitmeid ettepanekuid finantskeskkonna arenguks kapitaliturgude ja fondihalduse vallas, andnud sisendi seadusandluse muudatusteks, viinud koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga õppekavasse uue finantsanalüüsi magistrikraadi ning algatanud palju teisi tegevusi, mis aitavad Eestil tõusta kaardile lähiregioonis kvaliteetseid finantsteenuseid pakkuvate riikide seas.   

Arvestades FinanceEstonia kui era- ja avaliku sektori 50 ettevõtet ühendava organisatsiooni olemust, on juhatuse esimehe vahetus asjade loomulik käik. See  tagab erinevate osapoolte aktiivse kaasamise, toob juurde värskeid mõtteid ja vaateid valdkonna erinevatelt esindajatelt. FinanceEstonia juhatuse esimehe koht ei ole tasustatud ja Priit Põldoja jätkab tegevust FinanceEstonia juhatuse liikmena. 

FinanceEstonia on avaliku ja erasektori huve ühendav klaster, mis on ellu kutsutud eesmärgiga tutvustada välisriikides Eesti finantsvaldkonna võimalusi ning samaaegselt tagada kohaliku keskkonna järjepidev arenemine. FinanceEstonia seisab selle eest, et Eestisse tekiks uusi ettevõtteid, loodaks uusi töökohti ja kohalik kapitaliturg areneks järjepidevalt tagamaks kapitali kättesaadavuse eriti väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles