Sooman: kinnisvara ostmiseks laenu võtmine ei ole praegu populaarne

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Käivad ja õngitsevad, proovivad ja katsetavad, kas mõni hindajatest murdub,» kirjeldab Eesti Kinnisvarafirmade Liidu juht Peep Sooman ostjate taktikat kõrgema hinnangu saamiseks.
«Käivad ja õngitsevad, proovivad ja katsetavad, kas mõni hindajatest murdub,» kirjeldab Eesti Kinnisvarafirmade Liidu juht Peep Sooman ostjate taktikat kõrgema hinnangu saamiseks. Foto: Foto Liis Treimann/kollaaž Katri Karing

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Soomani sõnul peitub üks oluline põhjus, miks üle poole kinnisvarast ostetakse ilma pangalaenuta, selles, et lihtsalt ei taheta laenu võtta.

Sooman selgitas, et kriisiaeg on inimestel veel värskelt meeles ning seetõttu laenu peljatakse. «Paljud inimesed, kellel on võimalik, ostavad kinnisvara välja - ainuüksi selle pärast, et ei soovi kellelegi võlgu olla,» märkis ta.

Sooman sõnas, et teine põhjus, miks üle poole tehingutest ilma laenuta tehakse, on selles, et oluline osa kinnisvaraostjatest ei soeta seda endale elamiseks vaid väljaüürimiseks. Tema hinnangul otsivad säästud alternatiivset varianti deposiitlaenule: tooraine, väärtpaberid ja kinnisvara.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul tehakse praegu eriti palju tehinguid korteritega. «Pea pooled tehingutest sooritatakse ilma laenuta, mis näitab, et inimesed paigutavad oma sääste olematute pangaintresside ja inflatsioonihirmu eest betooni,» ütles Vahter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles