Raasuke: meid on ees ootamas raske teekond

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Raasuke
Erkki Raasuke Foto: Toomas Huik

Metafoorina võib öelda, et meid on ees ootamas pikk ja raske teekond, tõdeb Swedbanki Grupi finantsjuht Erkki Raasuke Otsustajale antud intervjuus.


Raasukese sõnul ei ole täpselt teada, mis seal on tulemas.


Strateegia on tema sõnul energia säästmine ja pea selge hoidmine ning vahendite kogumine selleks, et tulevikuga hakkama saada.

Energiat pole vaja kulutada tarbetult vaieldes, tähtis on hoida laud puhas ja asjad kohe ära teha. Ära istu probleemide otsas, püüa neid lahendada, soovitab ta.

Mulle tundub, et Eesti ettevõtted on kohanenud muutunud majandusolukorraga pigem hästi - kohanemine on olnud mastaapne, ütleb Raasuke.

Töötuse plahvatuslik kasv on üks osa kohanemisest, kulusid kärbitakse ja vähendatakse tööjõudu.
Avalikus sektoris on kohanemine Raasukese sõnul olnud aeglasem, aga infot pole piisavalt, et hinnata selle sügavust. «Hiljuti avaldatud andmed mulluse palgakasvu kohta avalikus sektoris on kahjuks masendavad, » ütleb ta.

Arvestades seda, kust me tuleme, siis praegu peaks avaliku sektori kulud Raasukese hinnangul olema vähenenud 20 protsenti.
Kui palju aga kulud tegelikult avalikus sektoris on vähenenud, seda ma ei tea, lausus ta.

Pikemalt loe Erkki Raasukese intervjuud homsest Otsustajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles