Naabrid sõdivad lastelaagri laienemise vastu

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Pivarootsis toimunud leinalaagri osalised.
Pildil on Pivarootsis toimunud leinalaagri osalised. Foto: Arno Saar/ Õhtuleht

Läänemaa Pivarootsi maaomanikele ei meeldi lastelaagri laienemisplaan, kuna see võib nende hinnangul rikkuda kohaliku kaitsealust õrna loodust, samuti kaasnevat laagri laienemisega tuleohu ja müra kasv.

Lastekaitse Liidule kuuluva laagri laiendamist kavandav planeering näeb ette kämpingumajakeste, olmehoone ja kuuri-laohoone ehitamise; tulevad puhastusseade, parkla, telkimis- ja mängualad, lõkkekohad, võrkpalliplats ja looduse õpperada, kirjutab Lääne Elu.

Keskkonnaministrile ja Hanila vallavanemale kirja kirjutanud neli maaomanikku leiavad, et planeering pole arvestanud Natura kaitseala ning nende arvates oleks tulnud tellida keskkonnamõju hindamine, sest lahesopp on haruldaste linnuliikide pesitsuskoht ja kalade kudeala, laagri ümbruses kasvab haruldasi taimi.

Külarahva rahu häirib kisa ja kõva muusika, asutuste suvepäevad ja erapeod, ka mainivad nad tuleohtu, sest kuival kadakasel loopealsel on jäänud öise luuremängu ajal põlema hulk õueküünlaid.

Laagrisse viiv tee peaks olema tolmuvaba ja kannatama suurte busside raskust ning enne laagri laiendamist tuleks tee korda teha, leiavad kirja autorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles