Rein Kilgi tehase ostnud kütuseärimees võitleb õiguse eest leiba toota

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuel omanikul Andres Linnasel enne kohtulahendit Pere leivatootmisse (pildi) asja ei ole.
Uuel omanikul Andres Linnasel enne kohtulahendit Pere leivatootmisse (pildi) asja ei ole. Foto: Kristjan Teedema

Pere leivatootmise pankrotipesast 2,9 miljoni euroga hooned ja tootmisseadmed ostnud tanklaketi Olerex üks omanikest Andres Linnas võitleb juristide abiga selle eest, et äsja soetatud varaga leiba tootma hakata.

Linnast takistab rendileping, mille sõlmis Pere varade eelmine omanik OÜ LT Pagar teise osaühinguga Linerel möödunud aastal. Selle järgi tohib viimane kasutada hooneid ja seadmeid kümme aastat.

Lepingu tõttu pole kütuseärimees Linnas oma enampakkumiselt ostetud leivatehasele veel ligi pääsenudki, kuigi tehing sai lõpule viidud juba aprillis.

Ühel ennelõunal Olümpia hotelli fuajeebaaris istudes tunnistab Linnas, et jõuga ta oma varale ligi tungida ju ei saa, kuna sellisel juhul kaitsevad Eesti seadused pigem rentijat kui omanikku. Olukord on tema jaoks sama jabur kui mõne korteriomaniku puhul, kes ei saa lahti üürnikust, kes üüri ei maksa, kuid elab korteris ja ust lahti ei tee.

Ent kuidas eduka tanklaketi omanik, kellelt võiks eeldada ärilist kaalutletust, sellise supi sisse sattus? Et juba pikka aega pankrotipöörises keerelnud Pere varaga segadus on, ei ole kellelegi üllatus. Sellest on Postimees ja teised ajalehed korduvalt kirjutanud ning tõenäoliselt on siseringile, sh Linnasele, teada veel paljugi muud, mis ajakirjandusse veel jõudnud pole. Rendilepingu olemasolu oli märkinud ka pankrotihaldur Indrek Lepsoo enampakkumisteates.

«Vara ostes arvas pankrotihaldur, et lepingu saab tühistatud kolme-nelja kuuga. Lisasin sellele muidugi ka mingi koefitsiendi,» räägib Linnas, tunnistades, et tegemist oli äririskiga, mille ta oli nõus võtma, arvestades, et lahendust näeb ta saabuvat maksimaalselt järgneva aasta jooksul. See on risk, mida ettevõtja nüüd advokaadibüroo Lextal abiga maandada üritab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles