Starmani ostutehing viidi lõpule

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM02:STARMANI REKLAAM: TALLINN, EESTI, 08FEB06.
STARMANI REKLAAM
mp/Foto MARINA PUSHKAR POSTIMEES
TLNPM02:STARMANI REKLAAM: TALLINN, EESTI, 08FEB06. STARMANI REKLAAM mp/Foto MARINA PUSHKAR POSTIMEES Foto: MARINA PUSHKAR/PM/EMF

Rahvusvaheline investeerimisfirma East Capital Explorer ning Peeter Kerni ja Indrek Kuivalliku ettevõtted viisid täna, 30. mail lõpule juhtiva koduste kommunikatsioonilahenduste pakkuja Starmani ostutehingu.

Starmani aktsiate ostu-müügileping sõlmiti küll tänavu 2. mail, kuid tehing vajas jõustumiseks Konkurentsiameti nõusolekut. 16. mail andis amet heakskiidu Starmani uuele omanikestruktuurile.
Vastavalt ostu-müügilepingule määratleti ASi Starman firmaväärtusena 107 miljonit eurot.

East Capital Explorer ostis 51 protsenti ASi Starmani aktsiatest. Starmani asutajale Peeter Kernile kuuluv OÜ Com Holding suurendas oma osalust 20,9 protsendilt 34,3 protsendini. Teise asutaja Indrek Kuivalliku ettevõte OÜ Polaris Invest kasvatas aga Starmani aktsiate hulka 11,3 protsendilt 14,7 protsendini. Ostutehingut rahastas 55 protsendi ulatuses SEBi ja Swedbanki moodustatud laenukonsortsium.

Aktsiad osteti seniselt enamusaktsionärilt Xalto CDO II B.V. See ettevõtte kuulub finantsinvestorite konsortsiumile, kes soovis investeeringust kasumlikult väljuda. Peeter Kern jätkab Starmani juhatuse esimehena ning Indrek Kuivallik Starmani nõukogu liikmena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles