Ettevõtete müügitulu kasvas esimeses kvartalis aastaga 13 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtete kogukasum vähenes.
Ettevõtete kogukasum vähenes. Foto: SCANPIX

Statistikaameti andmetel oli Eesti ettevõtete käesoleva aasta esimese kvartali kogukäibeks jooksevhindades 12,04 miljardit eurot, mullu samal ajal oli selleks 10,62 miljardit eurot.

Suurema mahuga tegevusaladest suurenes käive aastaga enim ehk 19,5 protsenti hulgi- ja jaekaubandusettevõtetel. Töötleva tööstuse ettevõtete käive kasvas 7,7 protsenti ning veonduse ja laonduse ettevõtetel 5,8 protsenti.

Elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise tegevusalas suurenes ettevõtete käive 15,2 protsenti, ehitusvaldkonna ettevõtete käive kasvas 7,7 protsenti ja kinnisvara alal tegutsevate ettevõtete käive 35,7 protsenti.

Tööga hõivatud isikuid oli tänavu esimeses kvartalis 403 337, mida on 2,8 protsenti enam kui mullu esimeses kvartalis ja kaks protsenti enam kui mullu neljandas kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles