Opelit ümbritsev õhkkond muutub üha kuumemaks

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes päästab Opeli, küsitakse Saksamaal Bochumis asuva tehase plakati vahendusel.
Kes päästab Opeli, küsitakse Saksamaal Bochumis asuva tehase plakati vahendusel. Foto: AP / Scanpix

Ülimalt keerulisteks osutunud läbirääkimised Saksa autotööstuse Adam Opel AG päästmiseks muutuvad üha kuumemaks.


Euroopa riigid püüavad säilitada USA autohiiu General Motorsi üksusi ja töökohti, isegi kui Opeli emafirmat peaks tabama pankrot, vahendas AFP.

GMil on Ühendriikides jäänud oma tulevikuplaanide avalikustamiseks vaid mõni päev.

Kantsler Angela Merkel peaks täna pärastlõunal kohtuma USA valitsuse ja General Motorsi esindajatega.

Saksa valitsuse jõupingutused leida ostja Opelile ja samas ka Briti Vauxhallile luhtusid ööl vastu eilset, kui GM esitas nõudmise 300 miljoni euro suuruse lisaraha kohta. Olukord pingestab ka USA ja Saksa diplomaatide suhteid.

Saksa valitsus on valmis pakkuma umbes 1,5 miljardi euro suurust laenu Opeli potentsiaalsele ostjale. GM nõudis aga juurde 300 miljonit eurot.

Berliin tahab Opelile ostja leida enne GMi võimalikku pankrotistumist 1. juunil. Kui see ei õnnestu, on võimalik ka Opeli maksejõuetuks tunnistamine.

Täna kogunevad Brüsselis toimuvale kriisinõupidamisele ELi 27 liikmesriigi tööstusministrid. Unioonis kardetakse, et riigid üritavad iga hinna eest säilitada töökohti ja hoida autotehased töös.

GMi tütarettevõtetes Euroopas töötab umbes 55 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles