Spetsialistide puudus takistab tõsiselt arengut

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spetsialistide puudus takistab tõsiselt arengut
Spetsialistide puudus takistab tõsiselt arengut Foto: SCANPIX

Vajalikku oskusteavet valdavate töötajate puuduse tõttu arengus seisma jäänud ettevõtted pole Eestimaal enam ammu sõnakõlks või mõttetu hädaldamine, vaid igapäevane reaalsus, kirjutab Äripäev.

Telekommunikatsiooni firmadele üle ilma tootmis- ja testliinide väljatöötamise ja tootmisega tegeleva OÜ JOT Eesti tõsine ambitsioon on laieneda autotööstuse valdkonda, esimesed sõiduautode turvaseadmete tootmisliinid on ettevõtte Tallinna tootmisüksuses juba ka valminud, aga ettevõtte juhataja Joosep Aru sõnul on arengul nüüd sein ees – ja just vajalike automaatika- ja mehaanikainseneride ja tehnikute puudumise tõttu.

«Oleme valmis hommepäev palkama viisteist automaatika valdkonna spetsialisti,» kinnitas Aru. «Kuna telekommunikatsiooniturg on küllaltki ebastabiilne, soovib meie emafirma OY JOT Automation senisest rohkem laieneda autode turvavarustuse automaatika tootmisse, kuid arengu peamine takistus on spetsialistide puudus.»

Ettevõtte personalijuht Janika Valliste lisas, et kui mõni tööpakkumine välja kuulutatakse, laekub küll oma sadakond avaldust, ent ettevõttele sobilikke inimesi leidub nende seas vaid paar-kolm.

«Pelgalt diplomi järgi ei saa kunagi otsustada, alati teeme töölesoovijale testi, see on üsna elementaarne ja eeldab algteadmisi mehaanikast, aga tihti ei suuda seda isegi magistrikraadiga inimesed läbida,» rääkis Valliste.

«Ka need, kelle me välja valime, vajavad vähemalt poole aasta pikkust väljaõpet.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles