Kuubal avatakse üle saja «vaba» internetipunkti

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba
Kuuba Foto: SCANPIX

Kuuba laiendab oma elanike interneti kasutamise võimalusi, avades juunis 118 piiranguteta internetipunkti, vahendab Reuters Kuuba valitsuse teadet riigi kohalikus ajakirjanduses.

Riigi võimude andmetel on ligipääs internetile olemas kommunistliku saareriigi 11,2 miljonist elanikust 2,6 miljonil inimesel, suurem osa neist saavad liigelda vaid rangelt piiratud sisevõrgus ehk kasutada vaid valitsuse heakskiidu saanud veebilehekülgi.

Hetkel on Kuubal piiranguteta internetiühendust võimalik kasutada vaid mõnes valitsuse kontrolli all olevas asutuses ning turistidele mõeldud luksushotellides, kuid neljandast juunist avatakse vabad internetipunktid ka riikliku telekommunikatsioonimonopoli ETECSA kontorites ning ka mõningates muudes kohtades.

Samas on võimud juba hoiatanud, et avatavates internetipunktides jälgitakse hoolikalt kasutajate tegevusi ning hoiduda tuleks veebilehtedest, mis võivad riigi suveräänsust ning avalikku julgeolekut ohustada.

Kuuba tavalisele elanikule avatavad internetipunktid internetti ilmselt siiski palju lähemale ei too - nende kasutamine hakkab maksma hinnanguliselt neli ja pool dollarit tunnis ehk umbes viiendiku riigi keskmisest kuupalgast.

Kuigi Kuuba ühendati juba 2011. aastal fiiberoptilise kaabli abil Venezuelaga, pole seda ühendusvõimalust veel käiku lastud ning internet jõuab saareriiki aeglase ja kalli satelliitside kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles