Tere: impordime toorainet vähesel määral eksporttoodeteks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim
Piim Foto: SCANPIX

Tere juhi Ülo Kivine sõnul impordib ettevõte kogu oma toorainest umbes kaks protsenti ning seda valdavalt rõõsa koorena Venemaale eksporditavate suurema rasvasisaldusega toodete jaoks.

«Valdavalt ostame oma tooraine Eestist piimana, aga rõõska koort ostame sisse ja kasutame neis toodetes, mida Venemaale müüme,» selgitas Kivine.

Nimelt müüb Tere Venemaale rasvaseid piimatooteid, mille rasvaprotsendi suurendamiseks on tarvis rõõska koort. «Eestist saab osta piima, aga koort mitte. Eesti on väike riik ja siin ei jää koort üle,» ütles Kivine. «Kui kogu Eesti piim teha kooreks, siis saaks kogu riigi peale umbes viis autot koort.»

Seega tuleb rõõska koort sisse osta suurema piimatootmismahuga riikidest. Tere toob keskmiselt ühe autotäie rõõska koort nädalas sisse vaheldumisi Soomest, Lätist, Leedust, Poolast ja Saksamaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles