Veskimägi: Balti Tuumaelektrijaama lõpp omapärasel humoorikal moel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi. Foto: Peeter Langovits

Eleringi juht Taavi Veskimägi kirjutas täna oma blogis, et viimaste uudiste valguses on käes Kaliningradi planeeritava Balti Tuumaelektrijaama projekti formaalne lõpp.

«Eelmisel nädalal Interfaxi kaudu maailma jõudnud uudis Rosatomi juhtkonna korralduse kohta asendada Kaliningradi planeeritavas Balti Tuumaelektrijaamas kaks algselt 1150 MW võisusega planeeritud reaktorit 640 MW ja 40 MW reaktoritega tähendab selle projekti formaalset lõppu omapärasel humoorikal moel,» kirjutas Veskimägi.

Tema sõnul on 40 MW tuumaelektrijaam naeruväärselt väike. «Kas 40MW tuumaelektrijaam on kai ääres seisev aatomiallveelaev,» küsis ta. «Venemaal on väikesed reaktorid olemas, kuid et nende toodetud elekter võiks olla hinnalt isegi samas suurusjärgus tänaste elektrihindadega turul, on huumor. Iseenesest võiks küsida, huumor kelle üle? Euroopa Liidu, Leedu tuumaprojekti üle?»

Veskimägi nendib, et pole teada, kas see projekt on kuskil mujal kui paberil üldse eksisteerinud, kuid segadust on see külvanud piisavalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles