Lääne-Euroopas on suurem nõudlus eralennukite järele kui buumi ajal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusraskustes Euroopas on suur nõudlus ärilennukite järele.
Majandusraskustes Euroopas on suur nõudlus ärilennukite järele. Foto: COVI / Scanpix

Eralennukite ostmist on peetud majandusbuumi indikaatoriks, kuid viimaste uuringute kohaselt on selliste lennukite tarnimine Euroopasse praeguse majanduslanguse ajal hüppeliselt suurenenud, kirjutas The Telegraph.

Majandusraskustes Suurbritanniasse on ajavahemikul 2007-2011 kohale toimetatud rohkem uusi eralennukeid kui ühtegi teise Euroopa riiki – 232. See on 47 protsenti rohkem kui aastatel 2002-2006, mil majanduses valitses buum. Suurbritannia võib nüüd uhkustada suuruselt teise registreeritud ärilennukite hulgaga – kokku on neid 503.

Suurim hulk eralennukeid (621) on registreeritud Saksamaal, kuhu toimetati eralennukeid aastatel 2007-2011 koguni 69 protsenti eelnevast perioodist rohkem (206).

Andmed põhinevad Beechcraft Corporation'i analüüsil, mis kasutas üle kogu maailma äri- ja kommertslennukite infot koondava JetNeti numbreid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles