Peaminister: Leedu esitas Eestile tuumajaamaettepanekud kuu aja eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius.
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius. Foto: Peeter Langovits

Leedu on esitanud Visaginase tuumajaama projektiga seotud ettepanekud Eestile kuu aega tagasi, ütles Leedu peaminister Algirdas Butkevicius teisipäeval.

Ta rõhutas selgelt ja kindlalt, et tuumajaamaprojekt viiakse ellu üksnes juhul, kui selle majanduslik kasu on leidnud kinnitust.

Peaministri sõnul on ettepanekud Eestile edastatud juba kuu aja eest, mistõttu peab ta kummaliseks väiteid, nagu ei suudaks valitsus otsusele jõuda.

Leedu valitsuse istungil on arutatud Leedu energeetikainstituudi uuringuid ning edastatud need Eestile ja Lätile. Seal on esitatud tingimused, mille alusel tuumajaam tuleks ehitada ja kui partneritega on vastav kokkulepe saavutatud, ütles Butkevicius Leedu raadiole.

Ta lisas, et energiafirmade tasemel on aktiivne mõttevahetus kestnud aastaid.

Kui tuumajaam ei ole majanduslikult mõttekas ning on kahjulik nii riigile kui maksumaksjatele, siis ei ole mõtet seda ehitada. Samal seisukohal on Eesti.

Hiljuti käis Eesti ekspert kohtumas Visaginase tuumajaama projekti juhide ja spetsialistidega ning avaldas tunnustust, et lõpuks ometi on Leedu hakanud tegema kalkulatsioone nii, nagu see on kombeks Eestis, lisas Butkevicius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles